Pasty kanapkowe i śniadanie nie jest już nudne

Za późno, by znów cieszyć się porankiem? Jedynym lekarstwem, na które możesz sobie pozwolić, jest kawa rozpuszczalna. Nie ma sposobu, aby cieszyć się każdym łykiem. Obfite śniadanie może być przechowywane tam, gdzie chcesz, ponieważ czas przygotowania jest zbyt długi. Może uda się coś przekąsić po drodze lub zjeść nudną kanapkę na lunch. W międzyczasie pozbądź się nudy ze śniadania w zaledwie trzech prostych krokach. Możemy zrobić pasty kanapkowe (https://www.bee.pl/9161-zdrowe-pasty-kanapkowe). Przygotuj niezbędne składniki, zmiksuj w blenderze, a na koniec dopraw według uznania.

Pasty kanapkowe z jajkiem

Zacznijmy od absolutnej klasyki i wyobraźmy sobie królową tradycyjnych śniadań, czyli pasty jajecznej. To kulinarny hołd dla prostoty i naturalnego smaku: delikatne jajko doprawione solą i bogate w dodatki. Jest mnóstwo czasu, aby zamienić śniadanie w prawdziwą ucztę, aromatyzowaną po swojemu. Ta wszechstronna pasta zapewnia miejsce na wydajność.

Pasty kanapkowe i smarowidła z całego świata

Roztopiony bakłażan, awokado i masło cytrynowe, słodka i soczysta papryka, a także dojrzałe oliwki. To są bohaterowie, którzy mogą uratować każde śniadanie. Trzy proste kroki, aby wyrównać masło do chleba z gładką pianą lub gęstą pastą i wyczuwalnym chrupiącym elementem, który opada na talerz.

A może guacamole?

Gdy guacamole wędruje z Meksyku i gości na stołach całego świata, jego kremowa, maślana konsystencja zaskakuje charakterystycznym jasnozielonym kolorem. Aztekowie odkryli zalety tego meksykańskiego guacamole. Wszystkie nazwy smakoszy pochodzą od ich języka. Warto poznać wszystkie tajniki przygotowania tego popularnego przysmaku i dowiedzieć się, jak kilka prostych składników może kryć w sobie miażdżącą moc kubków smakowych. Jednak każda gospodyni ma inny przepis na tego rodzaju pasty kanapkowe, więc guacamole przygotowuje się inaczej. Meksykanki nie boją się dodawać do nich pokrojonych pomidorów lub papryki, cebuli i czosnku. Doskonałym ziołem do podkreślenia cytrynowego smaku guacamole jest świeża kolendra. Gotując takie pasty w domu, możemy łatwiej używać miksera zamiast ugniatać widelcem. Warto dodać awokado do pasty i użyć mocnego, wysokiej jakości sprzętu do ich zmielenia.

Zalety pasty kanapkowej guacamole

Guacamole jest uniwersalne i możemy je wykorzystać jako zdrowszą zmianę oleju. Niezależnie od tego, czy wybierzemy białe bułki, chleb pełnoziarnisty, czy lekkie muffinki ryżowe, doda ona każdej kanapce niepowtarzalnego smaku. Przygotowane rano guacamole można przechowywać w lodówce.